mandag 16. november 2009
En hyggelig kveld!
For noen uker siden var moren og faren til Arne på besøk i Trondheim! Det ble handlet inn masse deilig mat og drikke. Lillesøster til Arne, Berit kom også. Det ble en kveld med full pakke!
Forrett: Avodaco med lakserogn/creme fraish med dill og hvitvin så klart. Jeg husker ikke akkurat slag vin vi drakk denne kvelden, men jeg tror det gikk ned en Riesling og en Sancerre! Hovedrett: Krabbe og ferske reker med hjemmelaget aioli og hviltøk og chilisaus. Til etterrett spiste vi forskjellige gode oster med "dipper" til. Honning med hasselnøtt var kjempe godt til. Vi hadde også dessert, halloween oransje kake og kaffe til slutt, sammen med litt mango og papaya som snaks. Du kan tro jeg var mett den kvelden. Deilig deilig mat! Tusen takk for en fin kveld, Mari, Tom, Berit og Arne.
Stor klem fra Salatbolla! ;)
søndag 8. november 2009
Eplemuffins
Store eplemuffins
Kakedeig:
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 1/2 dl sukker
1 1/2 dl husholdningsfløte
2 ss smeltet smør
Pynt på toppen: små eplebiter sukker kanel
Gjør slik:
1 porsjon gir ca 6 store muffins
Bland, mel, bakepulver og sukker. Ta i fløte og smeltet smør. Rør godt. Fordel deigen i store muffinsformer. Pynt med eplebiter, litt sukker og kanel. Inn i ovn på midterste rille - 200grader - steketid ca. 25 min.
1 porsjon gir ca 6 store muffins
Bland, mel, bakepulver og sukker. Ta i fløte og smeltet smør. Rør godt. Fordel deigen i store muffinsformer. Pynt med eplebiter, litt sukker og kanel. Inn i ovn på midterste rille - 200grader - steketid ca. 25 min.
Eplemuffinsene ble kjempe gode og de er veldig lett og lage.
God Søndag - klem Salatbolla ;)
fredag 6. november 2009
Bruchetta
Bruchetta er super enkelt å lage. Rist en brødskive, stek den så i olje i en panne. Hakk opp og lag en blanding av tomat, løk, hvitløk og hakket basilikum. Ha i litt olje, salt, pepper og kanskje litt eddik. :) Bland alt sammen og ta oppå den ferdiglagde brødskiven. Litt salat og agurk går også ann.
Server en enkel hjemmelaget hvitløkdressing til: Rømme, majones, pressa hvitløk, salt, pepper + annen krydder du måtte ønske, blanda sammen.
Ha en kjempe fin helg! Kos dere! Klem Salatbolla
søndag 1. november 2009
Kongekrabbe
Abonner på:
Innlegg (Atom)