onsdag 16. september 2009

Kjøttsuppe


Kjøttsuppe er vel en klassisk søndagssuppe da en har litt bedre tid, og suppen kan koke i flere timer på lav varme for ekstra godt og mørt kjøtt. Men man må ikke bruke så lang tid på den, og den er veldig enkel å lage.

Suppekjøttet kan være billig kjøtt som feks oksebog, og kok gjerne kjøttet med fett og bein for bedre smak, dette kan fjernes senere. Forskjellige rotgrønnsaker som potet, gulrot,kålrot, sellerirot, løk, purreløk, hva man måtte ønske egentlig. Alt kuttes opp i terninger og puttes i en stor kjele/gryte med vann. Koke med salt og pepper og andre krydder/urter man måtte ønske til kjøttet er mørt og grønnsakene er myke. Burde ikke ta mere en 30minutter til sammen. 

God middag fra Siri Malene og salatbolla =) 

2 kommentarer:

Unknown sa...

Tips: Melboller! ;-)

Salatbolla sa...

Ja melboller er godt i suppe.. men ikke i slik kjøttsuppe.. ;) hehe Detter er mere som en grønnsakssuppe/lappskaus.. =)